Kapos ART Képző- és Iparművészeti Egyesület 

7400 Kaposvár, Toldi Miklós u. 7. / info.kaposart@gmail.com / 06-20-983-9685

Adószám: 19192503-1-14

Bankszámlaszám: 10403909-39000581-00000000

    



A Kapos ART 
Képző- és Iparművészeti Egyesület
2023. évi működését a
Magyar Művészeti Akadémia
támogatta.
 
 
 
 
 
 
 
Kaposvár Megyei Jogú Város
 
 
  Szigetvár Város Önkormányzata
 
 
 Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaságok Szövetsége
 

Kiállítási program 2013.

KAPOS ART

 

I. PEOPLE-metr 2013 nemzetközi kiállítás-sorozat

Hommage – az alkotó tisztelete egy szabadon választott személyiségről vagy eseményről

Csehország -Prága/Galerie Zbraslav és Lengyelország -Częstochowa/Miejskiej Galéria  bemutatkozás után Kaposváron 2013. szeptember 7- e és október 6-a között az Anker Ház ad helyet (régi Vaszary Képtár) a nemzetközi vándorkiállításnak.

 

Szervező a Kapos ART Egyesület.

Támogató:NKA 

 

II. A Kapos ART Egyesület kiállítás-sorozata az új Kapos ART Kortárs Galériában

Az SMK Székházban másfél évtizedig működő Kapos ART Kortárs Galéria új helyszíne:

Kaposvár, Bajcsy- Zs. u. 32-34. fsz 1.

A kiállítás-sorozat várhatóan 2013. év őszén indul. Az első kiállítás a 2013. évi Barcsi Nemzetközi Művésztelep és Sokszorosító Grafikai Szimpóziumon készült alkotásokat mutatja be.

Támogató: NKA, MMA

 

III. Pemier előtti kiállítások a kaposvári Csiky Gergely Színházban.

A színházi premierek előtt kiállítás megnyitó emelné az est fényét. Várjuk  valamennyi művész jelentkezését, aki szívesen részt venne ebben a programban. A terület nagysága miatt egyszerre több művész bemutatkozására is van lehetőség.

Első premier: 2013. szeptember

 

IV. A Kapos ART Egyesület felhívása egyesületi tagok és a delegált kolozsvári művészek részére:

Várva várt

Helyszíne: Kaposvár, Anker Ház Fő u. 12.

Időpontja: 2013. 10. 11 - 2013-11. 03.

"Kaposvár és Kolozsvár: Kapos- és Kolozsvár, Kolozs- és Kaposvár, a kötődések valósak. Áthidalni nincs mit, hiszen az utak biztonsággal járhatóak, de a hidakat ápolni kell. Egymás váraihoz néhol csak a mesterségesen ásott, sokak által sokszor tudatosan mélyített, s egyáltalán nem tisztított vizesárkokon átívelő hidakon vezethet az út. 

 A víz az árkokban gyakran megposhad, ezért időnként frissítésre van szükség. Teljes vízcserére nem vállalkozhatunk, lévén az újítások, a „karbantartások” melletti elkötelezettség esetünkben hagyománytisztelettel párosul. Kolozs- és Kaposvárott élő, ill. az érintett városokhoz munkásságukkal szorosan kötődő alkotóművészek fogalmazzák meg képben gondolataikat a „Várva várt” hívószavak mentén a kaposvári Anker Házban. 

 Tiszta vizeket a tiszta poharakba, tiszta színeket a tiszta vizesárkokba. Feltöltjük tiszta anyaggal a tisztított medret. A kimondottan erre az alkalomra készülő alkotások együttes hatása valósággal lesz „űrben” is mérhető: hiszen a vizesárkok megújított tartalma űrmértékszerűségükben a régi és az általunk épített új hidakról lesz konkrétan meghatározható. A szó nem szoros értelmében: a tárlat az „űr”-ből is láthatóvá váljék, a hidakon kényelmes legyen az átjárás, orrunkat az árkokból felszálló frissesség illata csapja meg. 

 Meghívott, megszólított művészek lesznek ugyan a kiállítás résztvevői, de a tárlat nem várva zárt, nem zárva várt: hiszen a tárlaton a művészekkel együtt a közönség is „megméredzkedhet”; velük együtt sétálhat a régi, ápolt hidakon, kipróbálhatja, jártában-keltében milyen új élmények várják az újakon. Netán még az árkok széléhez is odamerészkedik, közel hajol a vízhez, érezni: tényleg jól érzem, hogy ez a szépség innen árad? Tényleg."

 

Vass Tibor, képzőművész, író

a Kapos ART Egyesület tagja

 

 

Kérjük, hogy részvételi szándékodat augusztus 30-ig jelezd e-mailben, telefonon vagy levélben:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

További részleteket később küldünk.

 

Támogató: MMA