Kapos ART Képző- és Iparművészeti Egyesület 

7400 Kaposvár, Toldi Miklós u. 7. / info.kaposart@gmail.com / 06-20-983-9685

Adószám: 19192503-1-14

Bankszámlaszám: 10403909-39000581-00000000

    



A Kapos ART 
Képző- és Iparművészeti Egyesület
2023. évi működését a
Magyar Művészeti Akadémia
támogatta.
 
 
 
 
 
 
 
Kaposvár Megyei Jogú Város
 
 
  Szigetvár Város Önkormányzata
 
 
 Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaságok Szövetsége
 

Ruczek Zsófi

 

"Álmodni merni kell..."

 

Az Iparművészeti Szakközépiskolában végeztem textilműves, majd üvegműves szakon. A középiskola után a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán diplomáztam.

 

A művészetem az installáció körébe sorolható. A textilművészetben a gobelin szövés a szívem csücske, minden munkámban felfedezhető. mikor Honty Márta néni munkáit megláttam még kislányként, abban a pillanatban tudtam, hogy ezt szeretném én is. Most biztos büszke lenne, ha látná és érezné, hogy van, aki folytatja a gobelin technikát és annak menetét: tervezés, fonalfestés, kivitelezés ...

Az üvegművészet is érdekel, ékszereket, tálakat, ablak- és ajtóbetéteket állítok össze.

 

Alkotásaimat nemcsak saját kedvtelésre készítem, szívesen megmérettetem magam különböző művészeti fórumokon. 2006-tól folyamatosan részt veszek a Textilművészeti Triennálékon, Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálékon, számos egyéb országos és külföldi kiállításon.

 

Munkáimat láthatta a közönség Litvániában, Kínában. Pályafutásom egyik legkiemelkedőbb állomása a 2008-as Beijing Olimpia, a művészetek olimpiája volt, ahol a munkáim képviselték Magyarországot. A VI. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálén díjazták a munkámat. A kiállított alkotás az Üzenet egy angyalnak (Emlék Dédinek) címet viselte. Vegyes technikával készített alkotás, szerepelt benne textilnyomás, gobelin szövés és kézi varrás is. Igazi installációs munka, melyhez tartozott egy régi szék és ablakkeret.

 

Szívesen foglalkozom gyerekekkel is, a Zichy-ben és az Együd Művészeti Iskolában egyaránt tanítottam őket. Kézműves táborban ma is oktatom a gyerekeket.

 

2013 - Házasságkötés (Dinya Gábor)

2014 - Gyermekáldás  (Dinya Bence)